Elektrisch ontharen

Elektrische gezichtsontharing

Elektrische gezichtsontharing is een duurzame verwijdering van haar

Elektrische gezichtsontharing is een duurzame verwijdering van ongewenste haren en zorgt voor een gladde huid. 

De blendmethode:

Elektrisch ontharen d.m.v. de blendmethode is een duurzame ontharing methode.  Door twee zwakstromen (wisselstroom en gelijkstroom) met elkaar te vermengen ontstaat de blendmethode. Doordat warmte en loog vrijkomen in de haarfollikel kan men met deze methode effectief en duurzaam  ontharen en is de nagroei minder dan bij andere methodes zoals de diathermie en de flashmethode. Wel gaat de blendmethode een stuk langzamer als bij de andere methodes. Aan de haargroei zie ik welke methode het beste werkt. Bij lichte vlassige haartjes gebruik ik meestal de diathermie methode en gaat een stuk sneller. Voor tarief zie onderzijde van deze pagina. 

Wat gebeurt er tijdens deze behandeling:

Een dun naaldje wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht en d.m.v. een stroomstootje wordt de haarfollikel vernietigd, zodat het haartje los komt te zitten en moeiteloos uit de haarschacht verwijderd kan worden. Het nalogen zorgt voor de vernietiging van de haarpapil in de huid waaruit het haartje is ontstaan. Deze methode zorgt voor een duurzame ontharing waardoor u eindelijk een mooie gladde huid krijgt. 

Wat kunt u thuis doen tussen de behandelingen?

Haar groeit in een cyclus van 6 tot 12 weken en wanneer haren eerder aan het huidoppervlak verschijnen na een behandeling zijn dit nieuwe haren. Daarom mogen, tussen de behandelingen door, haren nooit worden uitgetrokken of geharst. Afknippen mag wel. Na de behandeling kan de huid een paar uur rood zien en/of warm aanvoelen. U kunt de huid thuis met een koude washand met wat ijsblokjes erin koelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank vermijden i.v.m. de kans op het ontstaan van vlekjes. 

Wanneer zijn de ongewenste haren definitief weg:

Dit hangt af van veel factoren zoals de hoeveelheid haren, de groeifase van de haren, de groeisnelheid van de haren, de dikte van de haren, de hormoonhuishouding, hoe u de haren altijd heeft verwijdert en de frequentie van de behandelingen. Een ontharing proces van de bovenlip of kin duurt ongeveer 1 tot 2 jaar en men houd altijd wat restgroei maar dit is minimaal. In het begin komt u 1 keer per week en daarna gaat er steeds langere tijd tussen zitten omdat de haren minder worden.

Meestal wordt elektrisch ontharen gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, mits de beharing in het gelaat voorkomt. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

In mijn praktijk verwijder ik ook bloedblaasjes, steelwratjes, ouderdomsvlekjes en couperose.

Contra indicaties bij elektrisch ontharen:

Zwangerschap, maligne tumoren, koorts, pacemaker, metalen protheses, diabetes in verband met een slecht wondgenezing.  

Tarieven elektrische gezichtsontharing
5 min.€12,-
15 min.€28,-
Verwijderen van teleangiëctasiën (couperose) 15 min.€30,-
Verwijderen van bloedblaasjes, steelwratjes en ouderdomsvlekken, 15 min.€33,-

    Maak een afspraak bij Eclore

    Wilt u ook een behandeling bij schoonheidssalon Eclore? Boek dan nu een afspraak via het contactformulier of bel op het nummer 010 44 23 25 7. Bij het vergeten van de afspraak of het niet afmelden binnen 24 uur worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.
    Check ook u spam bij wedergehoor.