Voetreflexmassage

Een voetreflexmassage laat de energie beter stromen en stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het zorgt ervoor dat je je fijner en gezonder voelt in je lijf.

Wat is een voetreflexmassage:

Een voetreflexmassage  is een drukpunt massage van de voeten waarbij de mens in zijn totaliteit wordt behandelt. Een voetreflexmassage kun je vergelijken met een acupunctuur behandeling maar dan zonder naalden waarbij manueel druk uitgeoefend wordt op de aanwezige reflexpunten van de voet die via energiebanen (meridianen) verbonden zijn met de organen in ons lichaam.                                                                                                                                                        

De voet weerspiegeld ons hele lichaam. De linkervoet weerspiegelt de linkerzijde van ons lichaam en de rechtervoet weerspiegelt de rechterzijde van ons lichaam.

Een disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone van de voet. Door druk te geven op deze zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor kunnen klachten verminderen en op den duur verdwijnen. Het hele lichaam wordt dus behandelt via de voet en wordt in zones onderverdeeld.

Wat gebeurt er tijdens een voetreflexmassage:

– diepe ontspanning en vermindering van stress

– verbetering van de bloed en energie stroming in de  organen en weefsels

– verbetering in de opname van voedingsstoffen

– verbetering in de afvoer van afvalstoffen

– meer balans in de hormoonhuishouding

– versterkt het immuunsysteem

– optimaliseert de spijsvertering

– pijnverlichting bij klachten

– men ervaart het lichaam weer als fijn

Voor wie is een voetreflexmassage bedoelt:

Een voetreflexmassage is er voor iedereen, voor jong en oud. Maar juist ook voor mensen met klachten zoals hoofdpijn, spijsverteringsklachten, burn-out, hoge of lage bloeddruk, rugpijn,  slaapproblemen, huidproblemen, ademhalingsklachten of als ondersteuning bij ziekte.

Na afloop van de voetreflexmassage zijn er veel processen in het lichaam op gang gekomen zoals slaperigheid, rommelende darmen, tijdelijk verergeren van klachten, spierpijn, warmte, gapen…….dit is van tijdelijke aard.. Tijdens de voetreflexmassage  maak ik gebruik van de natuurzuivere oliën van Chi. Na afloop is het ook verstandig om veel water te drinken zodat de afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Voetreflexmassage (60min.)€70,-